woensdag 17 oktober 2012

Openheid van zaken (2)

Ik weet niet of volgers een berichtje krijgen als ik een vaste pagina heb aangepast, dus voor de zekerheid hier onze financiën in een berichtje:

9 opmerkingen:

  1. Hoi Simoon,
    Als ik vergelijk bij mij mis ik de belasting van de auto en de ziektekostenverzekeringen voor allemaal.
    De overige kosten heb ik idd ook allemaal,weliswaar met andere bedragen. Daarnaast heb ik ook nog een loterij en het lidmaatschap van de bond voor mijn man.
    Ik vind het alleen een beetje moeilijk vergelijken. Wij hebben gewoon één maandbedrag voor alle verzekeringen m.u.v. ziektekosten.
    Eén bedrag voor electriciteit en gas en één bedrag voor water.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, klopt, opmerkzaam :). De auto is wegenbelastingvrij (Picantotje) en de ziektekostenverzekering is een collectieve verzekering die direct op het salaris van mijn man wordt ingehouden, ook is het lastige hiervan dat het niet duidelijk wordt aangegeven op het loonstrookje hoeveel we hiervoor nu eigenlijk netto betalen.

    Ik hoop dat wanneer we eindelijk van het veel te dure 10 jarige contract ooit via een tussenpersoon aangegaan voor de wa/inboedel/opstal af zijn, we ook alles gewoon bij Verzekeruzelf kunnen onderbrengen (waar we nu met de auto zitten, is trouwens een all-risk verzekering, vandaag dat het nogal hoog is). Totaal bedrag aan verzekering is 65,60 per maand. Alleen de uitvaartverzekering is dan apart, maar dat kan niet goedkoper omdat we dat al jaren hebben. Ik ga snel even buurten op je blog...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is het sinds vorig jaar niet meer mogelijk om contracten te hebben die langer dan een jaar duren. Moet je eens nakijken. Misschien kun je er eerder vanaf komen.
      Daarnaast hebben wij een doorlopende reisverzekering omdat wij vlak bij de grens van Dld en België wonen. Te vaak zitten wij in het buitenland en dan is het belangrijk om je ziektekosten afgedekt te hebben.
      Verder zijn wij wel vergelijkbaar. Wij hebben 2 kids in de leeftijd van 13 en 10 jaar. Een hond.
      Ook heeft onze oudste een telefoon gekregen toen hij naar de brugklas ging, maar prepaid en dat moet hij zelf betalen.

      Verwijderen
    2. Ik heb al navraag gedaan over dat contract, maar de tussenpersoon en verzekering zei dit "Uw polis betreft een 5-jarig contract welke vóór 1 januari 2010 is geprolongeerd. In verband hiermee mag de verzekeraar de contractsvervaldatum van 1-3-2013 aanhouden." Helaas!!! Er raar, want ik betaal er geen marktconforme prijs...

      Verwijderen
  3. Leuk! Onze kinderen zijn 16, 13 en 8. We hebben ook nog twee honden, een heel oude kat en drie konijnen :) Voor mijn oudste dochter is het mobieltje haar 'levenslijn' :) met haar vriendje die 200 km verderop woont. Dit mobiel contract kreeg ze voor haar verjaardag maar nu het contract bijna ten einde is, gaan we naar simonly. Gelukkig betaald ze al veel van haar reiskosten (naar haar vriendje) en alle cadeautjes voor haar verjaardagsfeestjes (van vrienden/vriendinnen) nu zelf. Ze heeft een baantje bij een supermarkt waar ze nu caissière is voor 12 uur per week...(gelukkig want ze heeft nu ook een scooter en wil veel uitjes doen met haar vriendje) :). Ze kreeg ook nog kleedgeld, maar dat werkte niet. Nu is haar kleedgeld weer onder ons budget :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Simoon, ik kom je ook graag volgen!
    Welkom in blogland.
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, gezellig! Wat leuk dat er zowaar mensen zijn die het willen lezen!

      Verwijderen
  5. Wauw! Wat een bedragen, het duizelt me in eerste instantie een beetje. Dat zijn heel andere getallen dan bij mijn 1,5 persoons huishoudinkje. Maar ...... ik moet zeggen, je houdt veel geld over per maand om af te lossen. Het is veel meer dan er bij mij in totaal binnen komt!
    Wat mij opvalt: goedkoop internet/tv/telefoon
    Lage waterschapslasten: ik betaal €51,76, jij €34,76. Hier wordt de OZB waarde van het huis meegenomen, bij jou ongetwijfeld ook. Jouw OZB waarde moet veel hoger zijn!
    Grappig! Mijn dochter heeft ook een vriendje die ruim 200 km verderop woont. Zij woont in Wageningen, hij hier in Groningen. Ze hebben allebei T-mobile Friends & Family. Dan kun je heel veel bijna gratis bellen tussen 6 mensen onderling, één persoon betaalt het abonnement.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Pittig lijstje, maar je houdt zo te zien op zich ook nog een erg mooi bedrag over om te sparen of af te lossen. Dat lijkt me een heel fijn gevoel!

    BeantwoordenVerwijderen